Bel direct: +31 (0)13 - 521 74 42

Van de Borne – 40 jaar

40 jaar Van de Borne

Op 15 Mei 1981, 40 jaar geleden, legden onze ouders Sjef en Coby van de Borne de basis voor het huidige bedrijf “Van de Borne bv – tape en etikettendrukkerij”.

In een oud krakkemikkig pandje (in een oud smederijtje) aan de Hoogstraat in Oisterwijk startten zij Van de Borne bv. Met minimale financiële middelen – met één tapemachine die op afbetaling gefinancierd was en veel schulden – begonnen beiden vol goede moed. Ze geloofden in hun eigen kracht en waren vast besloten om van Van de Borne bv een succes te maken.

Moeder Coby deed de administratie en vader Sjef was verantwoordelijk voor de verkoop en productie. Moeder Coby had naast haar onbetaalde baan bij Van de Borne bv in de beginjaren nog een betaalde baan bij een ander bedrijf, want anders konden ze niet rondkomen.

Vader Sjef maakte de keuze om uitsluitend de wederverkoop te gaan bedienen. Dit bleek achteraf een hele goede keuze te zijn. Steeds meer klanten wisten Van de Borne b.v. te vinden, waardoor de productie en verkoop stegen. Na circa een half jaar kregen onze ouders de mogelijkheid om op de Schijfstraat in Oisterwijk, dichtbij de leestenfabriek, een ruimte te huren. Daar bouwden ze de tapedrukkerij verder uit en begonnen ze ook met het produceren van etiketten.

Wij (Pierre en Paul) werden geregeld ingeschakeld om mee te helpen, m.a.w. de tape werd ons met de paplepel ingegoten. Na 7 jaar, in 1988, zat er wat vet op de botten en werd er een stuk bouwgrond aan de Schijfstraat 11 in Oisterwijk gekocht, waarop een gedeelte van het huidige pand gebouwd werd. In 1989 besloot Pierre om een carrièreswitch te maken van stuurman op een tanker naar tapedrukker bij Van de Borne bv. Paul volgde één jaar later en kwam ook in de zaak nadat hij zijn school had afgerond. Wij begonnen allebei in de productie, want zoals pa Sjef altijd zei; “Start eerst maar in de productie dan kunnen we daarna zien of het jullie én mij bevalt en of we verder gaan.”

Nu, 40 jaar na de start van Van de Borne bv, waarin Pierre 32 jaar en Paul 31 jaar werkzaam zijn, staat er een bedrijf in Oisterwijk met 19 medewerkers, een buitenlandse vestiging (2B) in Bosnië die 20 jaar bestaat én hebben we met zijn allen een florerend bedrijf opgebouwd. Wij zijn onze ouders dankbaar voor de basis die zij voor ons gelegd hebben en waarderen de inzet van onze medewerkers enorm! Wij willen ook graag onze klanten en leveranciers bedanken voor de samenwerking in de afgelopen jaren.

Op naar de volgende 40 jaar!

Pierre en Paul van de Borne.

Gerelateerde nieuwsberichten

Fijne Feestdagen!

Geplaatst op 16 december 2021 door v d Borne

  Het team van Van de Borne wenst u Fijne Feestdagen en een Gelukkig en Gezond 2022

Lees meer »

Leveringen tijdens de vakantie

Geplaatst op 1 juli 2021 door v d Borne

Bent u niet heel de vakantieperiode open? Laat het ons weten! Bent u niet heel de vakantie open voor leveringen? Dan willen wij u verzoeken dit aan ons door te geven. Dit om te voorkomen dat de transporteur voor niks bij u op de stoep staat en er dubbele transportkosten betaald moeten worden. Dit geldt […]

Lees meer »